Magazin     | 12.10.2018. 11:03 |

Vezanjem kravate na spomenik bana Jelačića počinje festival Dani kravate

FENA Agencije

ZAGREB, 12. listopada (FENA) - U povodu Dana kravate koji se održavaju od 13. do 21. listopada, na spomenik bana Jelačića, kao i na pedesetak spomenika hrvatskih uglednika u Zagrebu vezat će se kravata, a u Hrvatskom saboru otvara se izložba "Kravata – simbol predsjedanja EU".

U subotu, 13. listopada, točno u podne, vezat će se kravata na kip bana Jelačića na glavnom zagrebačkom trgu, istaknuto je u priopćenju ustanove Academia Cravatica. 

Na otvorenju festivala sudjelovat će i prvi hrvatski veleposlanik kravate, književnik Miro Gavran, a Danima kravate ujedno se obilježava i Svjetski dan kravate, u čemu sudjeluju i obrazovne ustanove diljem Hrvatske i iseljeničke organizacije iz Europe i svijeta.

Tijekom festivalskog tjedna, u srijedu 17. listopada, u Hrvatskom saboru otvara se izložba "Kravata – simbol predsjedanja EU", u sklopu koje će vojnici Kravat pukovnije u svečanom mimohodu nositi zastave država članica Europske unije, s motivom kravate, koje su izrađene upravo povodom Svjetskog dana kravate, prenosi Hina. 

Na Svjetski dan kravate, u četvrtak, 18. listopada, Kravat pukovnija izvest će svečanu smjenu Straže na Trgu svetog Marka, a 20. listopada u Zagrebu održava se i Kravata Party. Po zatvaranju festivala, 21. listopada, sa zagrebačkih spomenika skinut će se vezane kravate.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Jandroković uvjeren da će idući tjedan parlamentarna većina biti osigurana

Državljaninu BiH u Zagrebu pronađene veće količine droge, streljivo i novac

HDZ i DP blizu dogovora o novoj hrvatskoj vladi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel