Bosna i Hercegovina     | 10.10.2018. 07:40 |

Delegacija Oružanih snaga BiH u posjeti SAD-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. oktobra (FENA) - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga (ZŠ OS) Bosne i Hercegovine generalpukovnik Senad Mašović predvodi delegaciju Oružanih snaga (OS) BiH koja će od danas pa do 19. oktobra boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je planirano, visoka vojna delegacija do 14. oktobra posjetit će Komandu i jedinice Nacionalne garde Savezne Države Maryland.

Tom prilikom generalpukovnik Senad Mašović sastat će se s komandantom NG Maryland generalmajorom Lindom Sing i guvernerom Marylanda Larryem Hoganom.

Između ostalog, razgovarat će o dosadašnjoj realizaciji i nastavku saradnje Bosne i Hercegovine i Marylanda, koje ove godine obilježavaju 15. godišnjicu uspješne saradnje, a pri čemu su Oružane snage BiH dale značajan doprinos.    

Načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Senad Mašović sastat će se i sa šefom Biroa za nacionalnu gardu u Ministarstvu odbrane SAD-a generalom Josephom Laurenom Lengyelom.

Takođe, na poziv načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generala Džozefa Danforda, delegacija Oružanih snaga BiH učestvovat će na Konferenciji načelnika odbrane koja će biti održana u Vašingtonu od 15. do 17. oktobra, na temu ”Borba protiv nasilnih ekstremističkih organizacija”.

Tokom posjete SAD-u predviđen je i niz drugih radnih sastanaka i susreta s vojnim i civilnim predstavnicima Maryanda, kao i predstavnicima oružanih snaga država učesnica Konferencije, najavljeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel