Stranačke aktivnosti     | 09.10.2018. 19:27 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

Poštovani članovi i simpatizeri HDZ-a BiH,

Dragi naši birači,

u zajedništvu smo postigli povijesni uspjeh na Općim izborima 2018. godine na razini grada Mostara te Vam u ime Gradskog odbora i osobno zahvaljujem na potpori koju ste nam ukazali birajući predsjednika Dr. sc. Dragana Čovića te HDZ- BiH i Koaliciju stranaka HNS-a.

Povjerenje koje ste ukazali našim kandidatima za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH, kao i legitimnom predstavniku Hrvata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Dr. sc. Draganu Čoviću je najveće do sada. Vaša velika potpora i povjerenje nas obvezuju da odlučno preuzmemo odgovornost za obranu hrvatskih interesa, političke i institucionalne ravnopravnosti.

Hvala svima koji su se odazvali pozivu da se izađe na izbore, glasuje i potvrdi da smo narod koji i politički djeluje. Narod koji bira svoje političke predstavnike, bori se za svoju jednakopravnost, za svoju kulturu, tradiciju, jezik, identitet općenito u Bosni i Hercegovini. Voljeti i boriti se za jednakopravnost svog naroda nikada nije bilo radikalno niti isključivo.

Međutim, mržnja koja je rezultirala političkom podvalom odnosno izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima brojnijih Bošnjaka u BiH je radikalna, isključiva, podla i ne doprinosi pomirenju, suradnji i toleranciji koja se očekuje nakon toliko godina od rata.

Na žalost, odluka i strategija bošnjačkih političkih stranaka da se organizirano usmjere glasovi Bošnjaka u svrhu nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH je sramotna, destruktivna i nerazumna te vodi Bosnu i Hercegovinu na put zaoštravanja odnosa Hrvata i Bošnjaka u svim aspektima društvenog djelovanja. Izbor Željka Komšića glasovima Bošnjaka, njegovo nametanje nama Hrvatima u BiH, smatramo sramotnim, podlim i radikalnim. (U Mostaru se kaže „hinjavo“)

No bez obzira na sve, HDZ BiH i Koalicija stranaka HNS-a je ostvarila nikad bolji rezultat i uspjeh koji dodatno osnažuje politiku opstanka i ostanka Hrvata na ovim prostorima s ciljem očuvanja identiteta ali i daljnjeg gospodarskog rasta i razvoja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel