Bosna i Hercegovina     | 07.10.2018. 19:06 |

Čović očekuje da građani pokažu da žele napredak prema EU

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 7. listopada (FENA) – Predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragan Čović ustvrdio je u nedjelju u Mostaru kako od izbora očekuju jasnu poruku građana BiH, a to je da žele napredak BiH k Europskoj uniji.

- Već nakon ponoći imat ćemo jasnu poruku građana BiH da žele brzi napredak k EU i bolju BiH koja će se vrlo brzo transformirati u moderno uređeno društvo u kojem će tri konstitutivna naroda apsolutno biti jednakopravna i neće razmišljati o svojim ugroženostima - izjavio je Čović nakon što je sa suprugom Bernardicom, glasovao u nedjelju ujutro u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Uvjeren je kako takvu BiH na isti način, vide i građani bošnjačke i srpske nacionalnosti, kao i svi oni koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici konstitutivnih naroda.

Čović očekuje da će izmjene izbornog zakona uvažiti zahtjev ustavnog suda o legitimnom političkom zastupanju konstitutivnih naroda.

- Čini mi se da ćemo nadvladati taj problem legitimnog predstavljanja koji danas nije definiran u izbornom zakonu. Nadam se da će se to večeras dogoditi kada budemo zbrajali rezultate, onda nije teško doći do tog rješenja - istaknuo je Čović.

Po njegovim riječima, posljednji razgovori s čelnicima srpskih i bošnjačkih stranaka ohrabruju da bi moglo doći do partnerstva za provedbu brojnih reformi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Na Vijeću ministara prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je već u proceduri (VIDEO)

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Čović: Uskrs prigoda za jačanje naše vjere, solidarnosti i ljubavi prema bližnjima

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu