Ekonomija     | 02.10.2018. 13:30 |

Počela 'Škola poduzetništva Općine Centar'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine je Udruženje "Idea“ organiziralo "Školu poduzetništva Općine Centar".

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje  pri osnivanju startup biznisa.

Projekt, koji je započeo jučer i traje do 26. oktobra, namijenjen je edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osim prezentacije teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Predavanja su podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu počela je jučer, a traje do 5. oktobra, termin za drugu je od 8. do 12. oktobra, za treću od 15. do 19, a za četvrtu od 22. do 26. oktobra. 

Predstavnik Udruženja "Idea" Almir Peštek je zahvalio Općini Centar bez koje, kako je kazao, ne bi bilo moguće realizirati  ovakav projekat, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Regionalna diskusija o ulozi umjetne inteligencije u izbornim procesima

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Demokratija 'u problemu' širom svijeta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu