Bosna i Hercegovina     | 01.10.2018. 11:45 |

U Mostaru obilježen Međunarodni dan starih osoba

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. listopada (FENA) - U organizaciji Udruge "Niste sami" i Udruge umirovljenika "Neretva" Mostar, u ponedjeljak, 1. listopada, na platou Mepas Malla u Mostaru obilježen je Međunarodni dan starih osoba.

Predsjednik Udruge umirovljenika "Neretva" Tomislav Primorac pozdravio je sve prisutne te im zahvalio na dolasku, odnosno podršci.

- Drago mi je da je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ovdje s nama, da vidite da nismo sami i da nismo na periferiji - kazao je Primorac.

Dodao je kako Udruga "Neretva" Međunarodni dan starih osoba obilježava svake godine u drugom gradu te da se nada kako će sljedeće godine Mostar biti domaćin.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je kako najveći dio starijih ljudi može i u tim godinama, živjeti dobro i korisno za društvo te imati svoje sadržaje.

- Trebamo znati da ima i puno onih koji ne mogu skrbiti sami o sebi i te starije osobe zaslužuju jednu posebnu pažnju svih nas. Ja sam uvjeren da i ovakvim manifestacijama promičemo tu jednu potrebu da se mladost i starost potpuno uvežu - istaknuo je Čović.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uputio je čestitku za Međunarodni dan starih osoba, uz želju, da njihov život u današnje vrijeme bude što bolji i kvalitetniji.

- Mi u Vladi smo svjesni povećanog broja starijih osoba i naravno da ta činjenica zahtjeva čitav niz odgovora i posebnih mjera. Ovom prilikom želim reći da za osobe treće životne dobi nije samo briga njihovih obitelji nego i svih nas koji sudjelujemo u kreiranju javnih politika u ovom segmentu, odnosno nas koji donosimo odluke - istaknuo je Herceg.

Smatra kako treba iskoristiti potencijal nevladinog sektora i nevladinih udruga kako bi i oni, na neki način, kroz svoje projekte doprinijeli sprječavanju marginalizacije ovih osoba u našem društvu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel