Regija     | 01.10.2018. 08:16 |

Čelnik NATO-a Stoltenberg uskoro u Beogradu

FENA Agencije

BEOGRAD, 1. listopada (FENA) - Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg posjetit će Srbiju u prvoj polovici listopada i sastati se s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tvrde u nedjelju beogradski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore.

 Stoltenbergov posjet je "delikatan", a zbog okolnosti u kojima će se taj susret dogoditi "ni jedna niti druga strana još ne žele" javno priopćiti detalje glede datuma, formata i tema susreta, tvrde beogradski mediji.

"Šef NATO-a je od samog stupanja na dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa službenim Beogradom", ocjenjuje agencija Tanjug.

Stoltenberg je dosad više puta "ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti", tvrde beogradski mediji, navodeći da je srbijanski šef države "u više navrata, istaknuo važnost prisustva NATO-a na Kosovu i Metohiji za sigurnost Srba".

Beogradski mediji navode da su Stoltenberg i Vučić "posljednji put bili u kontaktu" u subotu 29. rujna u povodu akcije  specijalnih postrojbi kosovske policije (ROSU) na sjeveru Kosova, prenijela je Hina. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lajčak: Mi možemo savjetovati, ali Vučić i Kurti treba da donesu odluke

Godišnjica masovnog ubojstva – sjećanje na mlade ubijene u Malom Orašju i Duboni u Srbiji

Obilježavanje godišnjice tragedije u 'Ribnikaru', oglasile se sirene, mediji prekinuli program

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel