Servisne informacije

U Bosni sutra umjereno oblačno, u Hercegovini sunčano

Saopćenje

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - U Bosni sutra postepeno povečanje oblačnosti sa sjeverozapada što će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Rijetko u centralnim i istočnim područjima u poslijepodnevnim satima može pasti veoma malo kiše. U Hercegovini većinom će biti sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine.

Vjetar uglavnom umjerene jačine sjevernog smjera. Sredinom dana i prema poslijepodnevnim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne prolazno je moguć i jak vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni. Najviša dnevna većinom između 14 i 19, na jugu zemlje od 23 do 26 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 17, Banja Luka, Bihać i Sanski Most 20, Brčko, Bugojno, Gradačac, Jajce, Prijedor i Sarajevo 21, Bijeljina i Tuzla 22, Doboj i Zenica 23, Livno i Trebinje 25, Stolac 27, Grude i Mostar 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M.L.