Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 14:15 |

'Toplane - Sarajevo' od sutra počinju sa zagrijavanjem objekata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - KJKP "Toplane-Sarajevo" d.o.o. od četvrtka, 27. septembra, počet će sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

Takva odluka je donesena u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, a s obzirom na to da je u prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni , te da se prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednim danima predviđaju niže temperature vanjskog zraka u jutarnjim i večernjim satima, saopćeno je iz KJKP "Toplane-Sarajevo". 

S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, iz "Toplana" ističu da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha.

Podsjećaju da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravnika (upravitelja) zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom stanarii trebaju njima obratiti.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

'Toplane' će nastaviti sa grijanjem u KS

Kasumović: Cijene grijanja ostaju nepromijenjene u skladu s važećim ugovorima

Toplane - Sarajevo: Prekid isporuke gasa na lokaciji novog kružnog toka kod GRAS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu