Bosna i Hercegovina     | 26.09.2018. 11:48 |

Ulična akcija 'Fakat važno' podsjeća građane na važnost ekonomskih pitanja

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 26. septembra (FENA) - Ulična akcija "Fakat važno", u organizaciji Centra za politike i upravljanje (CPU), održava se danas ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu sa ciljem podizanja svijest građana o važnosti ekonomskih programa političkih partija u predstojećim Općim izborima.

Istraživač CPU-a Tarik Moćević kazao je Feni da građani simboličnim glasanjem mogu da iskažu svoje preference u odnosu na ekonomske politike, kao na primjer da li su za veće oporezivanje rada ili potrošnje.

Također, naglasio je da će razgovarati sa građanima o ekonomskim politikama koje istražuju, kao što su naplate posebnog doprinosa za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u FBiH, povećanje putarina i intenziviranje javnih investicija te izmjene zakona o doprinosima i porezu na dohodak.

-  Na ovaj način želimo predstaviti važnost ekonomskih pitanja za svakodnevni život građana te ih podstaknuti da aktivno razmišljaju o ekonomiji - poručio je Moćević.

Postavljanje info pulta dio je aktivnosti u okviru projekta "Budžet u ogledalu" koji se finansira kroz ACTION SEE projekt.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Stabilnost bankarskog sektora ključna za podršku oporavku ekonomije

Konferencija o razvoja preduzeća u BiH – Osigurati kontinuitet reformi

BiH treba sistem obrazovanja koji razvija kritičko razmišljanje i kreativnost

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu