Regija     | 25.09.2018. 16:01 |

Božinović: Policija traga za petogodišnjom sirijskom djevojčicom

FENA Agencije

SISAK, 25. rujna (FENA) – Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u utorak je u Sisku kazao da policija traga za petogodišnjom sirijskom djevojčicom čiji je otac u Hrvatskoj zatražio azil.

Na pitanje novinara o nestanku sirijske djevojčice, ministar je otklonio moguće pogreške hrvatske policije u tom slučaju.

"Policija je istraživala prema svim obavijestima koje je imala, koordinatama i obavijestima do kojih se moglo doći i prema onome što je poduzeto i prema našim informacijama ne potvrđuju se priče koje su se pojavile u javnosti. Hrvatska policija nije bila informirana o slučaju od policije BiH pa je sama kontaktirala bosansko-hercegovačku stranu, a i oni su informaciju dobili desetak dana nakon što se to dogodilo.

Sada se utvrđuju sve činjenice, a policija je svojim uhodanim metodama djelovanja krenula u potragu za djevojčicom na temelju raspoloživih informacija. Otac djevojčice je došao u Hrvatsku i podnio zahtjev za međunarodnu pomoć i uskoro će se objaviti potraga prema pravilima struke", rekao je Božinović, prenosi Hina. 

Sirijac koji tvrdi da ga je hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse u ponedjeljak je na graničnom prijelazu Maljevac službeno prijavio nestanak djeteta te zatim zatražio azil.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ukrajinski ministar poljoprivrede pušten iz pritvora uz kauciju dok se čeka istraga optužbi

Nastavljena potraga za nestalim Fuadom Hadžihasanagićem (VIDEO)

Policija u Srbiji i dalje bezuspješno traga za tijelom ubijene djevojčice

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel