Ekonomija     | 20.09.2018. 13:00 |

Vlada HNŽ: Nastavak ulaganja u cestovnu infrastrukturu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. rujna (FENA) - Na prijedlog Ministarstva prometa i veza, Vlada Hercgovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je Srednjoročni program izgradnje i održavanja regionalnih i priključnih cesta u HNŽ-u od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2021. godine. U 2018. godini za ovu nakanu u Proračunu HNŽ-a osigurana su sredstva u iznosu od 5.775.000 maraka, dok će za svaku sljedeću godinu iznos biti uvećan za 5 posto, priopćeno je iz Ureda za informiranje županijske vlade.

Ističu se projekti iz područja cestovne i vodoprivredne infrastrukture koji se implementiraju u svim općinama HNŽ i Gradu Mostaru poput sufinanciranja radova na izgradnji prometnice na dionici mosta "Franje Blaževića"- Rodoč na južnom ulazu u Mostar i izgradnji pristupne ceste za novi most u Mostaru, dionici Sovićka vrata-Potok Zec, Stolac-Buna, te saniranju i proširenju ceste Prozor-Varvara-Mokronoge, dionica: Podbor-Aćimići u općini Prozor-Rama.

 - Vlada HNŽ financira nekoliko projekata u lokalnim zajednicama čiji će završetak doprinijeti boljoj prometnoj povezanosti i uvjetima života njihovih žitelja. Neupitna je naša opredijeljenost za ulaganjem u ovakve i slične projekte, te ćemo na tom tragu, i dalje činiti sve s ciljem što bolje prometne povezanosti u našoj županiji - kazao je ministar prometa i veza HNŽ-a Stjepan Krasić. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel