Kultura     | 19.09.2018. 18:11 |

Bogat program prvog izdanja Salona akademske knjige

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. septembra (FENA) - Na prostoru Sportskog igrališta Gimnazije Mostar postavljen je izložbeni paviljon 1. salona akademske knjige, koji će biti otvoren do subote, 22. septembra, u vremenu od 10 do 21 sat. 

Ulaz na sajam i sve prateće programe je besplatan i slobodan za sve posjetitelje, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 U okviru 1. salona akademske knjige, 20. septembra, u 11:30 sati predviđeno je predstavljanje naslova iz edicije Memoria Bosniaca: Književna i politička djelatnost Jovana Kršića između dva svjetska rata, Kulturno historijska zaostavština Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka te Kulturno historijska zaostavština Silvija Strahimira Kranjčevića.

Nakon toga, u 12:30 sati bit će upriličena radionica 'Putevima akademskog pisanja' te u 14 sati predstavljanje knjige 'Pravo na udruživanje, političke partije i nevladine organizacije u savremenom pravno-političkom sistemu, uporednom i međunarodnom pravu' autorice prof.dr. Rebeke Kotlo.

Predstavljanje izdavačke djelatnosti Instituta za jezik Sarajevo planirano je u 15 sati, a sat kasnije predstavljanje zbornika 'Slovo o Hamzi Humi', 'Slovo o Aleksi Šantiću; A.B. Šimiću i Zuku Džumhuru'. Predstavljanje knjige 'Ciceron i prirodno pravo', autora prof. dr. Zdravka Lučića, bit će upriličeno u 17:30 sati, stoji u saopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel