Kultura     | 19.09.2018. 16:28 |

Predstavljeno stvaralaštvo književnika Dragana Marijanovića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - U Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu je predstavljeno književno stvaralaštvo Dragana Marijanovića.

Predstavljanje je upriličeno u okviru programa 'Književna srijeda', a o Marijanovićevu književnom djelu govorili su književnici Ivan Sivrić, Ivan Baković i Josip Muselimović.

Dragan Marijanović novinar je i književnik, rođen 1958. godine u Metkoviću. Tijekom duge novinarske karijere radio je za "Večernji list", "Slobodnu Dalmaciju" i druge dnevne i tjedne novine, posebice za tjednike i književnu periodiku. Prvi roman "Lijanov san" (1999.) doživio je devet izdanja i ukupnu nakladu od 90.000 primjeraka, a za tu knjigu je nagrađen "Kočićevim perom". Uz taj roman, supriredio je monografiju "Široka su Matičina jedra".

Zbirku žurnalističke proze "Ja uvik iđen dalje" objavio je 2004., a dvije godine kasnije knjigu putopisa "Bosna kakvu ja znam - Tešanjski putopis". "Dolina vraninih kljunova" naziv je njegova romana nagrađenog na natječaju Fondacije za književnost F BiH, a 'Jegulje u lugu' (2017.) romana koji je nagrađen na anonimnom natječaju Fondacije za izdavaštvo F BiH.

Nagrađivan je i za pripovijetke (Brkina vremena) te kratke priče (Pismo), a pjesme, eseje i putopise objavljuje u svim regionalnim književnim časopisima. Također je nagrađen za scenarij Čardak, na natječaju Fondacije za kinematografiju Ministarstva kulture i sporta FBiH.

Zamjenik je glavnog urednika Motrišta i član uredništva časopisa DIVWAN. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Udruženja pisaca BiH te član Upravnog odbora P.E.N. Centra u BiH. Živi i piše u Mostaru, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel