Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 11:04 |

U Mostaru ljetni kamp 'Digitalni, odgovorni, sigurni u školi i zajednici'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. rujna (FENA) - PH International organizira dvodnevni ljetni kamp za učenike i učenice srednjih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kao i za prosvjetno i policijsko osoblje, koji će se održati od 21. do 22. rujna u prostorijama Intera tehnološkog parka u Mostaru.

Ciljevi kampa su, među ostalim, obuka učenika o tome kako da koriste društvene medije za liderstvo u društvenom aktivizmu te upoznavanje nastavnog osoblja s vještinama kako da kod učenika razvijaju vještine liderstva za pozitivne promjene u lokalnoj zajednici.

Osim toga, sudionici kampa moći će se putem različitih tema i modula upoznati i educirati o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima koje mreže donose u suvremenom svijetu, u kontekstu sedam modula Programa socijalizacije sa pravom.

PH International, američka nevladina organizacija osnovana 1985. godine koja teži ka svijetu u kojem pojedinci i zajednice surađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura, inspirirani osjećajem zajedničke odgovornosti, ojačane pojedincima, osnaženim kroz praktična iskustva i znanja, koji održavaju otvorenu komunikaciju, razmjenu i prijateljstvo, dobio je grant sredstva od Vlade SAD-a Odjel za međunarodne narkotike i provođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL) za podršku Programu socijalizacije s pravom i prevenciji maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini.

Ovaj grant omogućit će realizaciju dvogodišnjeg pilot programa u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je osmišljen, kako bi pomogao akterima u Federaciji u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

Projekt je krenuo s implementacijom u siječnju 2017. godine, a  završava u studenome 2018. godine. Osim u HNŽ-u projekt se provodi i u Zeničko-dobojskoj županiji, uz punu suradnju relevantnih vladinih dužnosnika, škola i policije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel