Sport     | 15.09.2018. 11:50 |

Herceg otvorio prvu Akademiju futsala u BiH

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 15. rujna (FENA) – Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i izaslanik hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića otvorio je u subotu u Mostaru prvu Akademiju futsala u BiH, Hrvatskog futsal kluba (HFC) Zrinjski Mostar.

Čestitajući na projektu, Herceg je kazao kako se njime osigurava ne samo klupska budućnost na malonogometnim terenima, nego i zdravije i sretnije odrastanje djece.

-Vaš klub današnjim danom potvrđuje i da je korak ispred ostalih jer malonogometnom sportu daje i širu društvenu dimenziju – dimenziju obrazovanja. Četvorica vrsnih mostarskih haklera, s trenerskim licencama UEFA-e, u ovoj futsal akademiji učit će našu djecu ne samo malonogometnim vještinama nego i važnim životnim vještinama – timskom radu, disciplini, kreativnosti, preuzimanju odgovornosti i što je najvažnije zajedništvu među djecom različitih dobnih skupina, podrijetla i kulture... Upravo to je i najveća vrijednost futsal akademije Hrvatskog futsal kluba Zrinjski, prve takve u BiH u kojoj će, siguran sam, stasati brojni vrsni malonogometni majstori- zaključio je predsjednik županijske vlade Nevenko Herceg.

Organizacija Akademije počela je s edukacijom četiri domaća trenera (Vladimir Vladisavljević, Goran Buhovac, Siniša Đurasović i Damir Mišić), koji su u međuvremenu stekli potrebne trenerske licence na seminarima u organizaciji Nogometnog saveza BiH.

Po riječima trenera Futsal akademije HFK Zrinjski Vladimira Vladisavljevića, na projektu, odnosno edukaciji trenera se počelo prije gotovo godinu dana, a cilj akademije je da educira vlastite igrače – talente.

Polaznici Akademije bit će 2000. i 2012. godišta, a njima će na početku biti predstavljen precizan plan i program treninga.

Polaznici će trenirati po najnovijim futsal standardima i modelima koje je odobrila UEFA, a koji su rađeni u suradnji s nekim od najuspješnijih europskih trenera.

Futsal je najbrže rastući momčadski sport s loptom u Europi. Ligaška futsal natjecanja u najjačim europskim ligama kao što su one u Španjolskoj i Italiji, po značaju i masovnosti visoko kotiraju u tim zemljama. Ovaj sport posebno je popularan na teritoriji svih država ex Jugoslavije. Bogatu tradiciju futsal, nekad mali nogomet, ima i u Mostaru. HFC Zrinjski osnivanjem Futsal akademije planira u većoj mjeri popularizirati ovaj atraktivni sport u gradu na Neretvi, te ujedno napraviti i podlogu za vlastiti seniorski pogon u budućnosti.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel