Najave     | 14.09.2018. 11:31 |

Književna srijeda s Draganom Marijanovićem

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. rujna (FENA) - Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB) nakon ljetne stanke nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih u Književnoj srijedi predstavlja stvaralaštvo svojih članova.

 Tako će u srijedu, 19. rujna u Otvorenoj čitaonici DHK HB, u 13 sati u Otvorenoj čitaonici DHK HB biti predstavljeno književno stvaralaštvo književnika Dragana Marijanovića.

 O njegovu književnom djelu govorit će Miro Petrović i Ivan Sivrić, dok je voditelj programa Ivan Baković.

 Dragan Marijanović (Metković 1958.) novinar je i književnik. Tijekom duge novinarske karijere radio je za "Večernji list", "Slobodnu Dalmaciju" i druge dnevne i tjedne novine, posebice za tjednike i književnu periodiku.

 Prvi roman Lijanov san (1999.) doživio je devet izdanja i ukupnu nakladu od 90.000 primjeraka, a za tu knjigu je nagrađen "Kočićevim perom". Uz taj roman supriredio je monografiju "Široka su Matičina jedra". Zbirku žurnalističke proze Ja uvik iđen dalje objavio je 2004., a dvije godine kasnije objavio je knjigu putopisa Bosna kakvu ja znam - Tešanjski putopis.

 Dolina vraninih kljunova, roman, nagrađen je na natječaju Fondacije za književnost F BiH, a Jegulje u lugu (2017.), roman, nagrađen je na anonimnom natječaju Fondacije za izdavaštvo F BiH. Nagrađivan je i za pripovijetke ("Brkina vremena"), kratke priče ("Pismo"), a pjesme, eseje i putopise objavljuje u svim regionalnim književnim časopisima.

 Također je nagrađen za scenarij Čardak, na natječaju Fondacije za kinematografiju Ministarstva kulture i sporta F BiH.

 Zamjenik je glavnog urednika MOTRIŠTA i član uredništva časopisa DIVWAN. Član je društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Udruženja pisaca BiH i član Upravnog odbora P.E.N. Centra u BiH. Živi i piše u Mostaru, priopćeno je iz DHK HB.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel