Bosna i Hercegovina     | 13.09.2018. 11:28 |

Rošić: Neću statirati na manifestacijama u kojima učestvuje Milorad Dodik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. sepetmbra (FENA) - Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić ragirao je na saopćenje episkopa bihaćko-petrovačkog i prozivke zbog nedolaska na svečanost osvećenja Hrama Svete Trojice u Bihaću, navodeći da "neće statirati na manifestacijama u kojima učestvuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik".

U saopćenju za javnost Rošić dodaje kako ga čudi reakcija episkopa bihaćko-petrovačkog na njegovo odsustvo s ove manifestacije.

- Mislim da je neozbiljno očekivati od mene da učestvujem u događaju u kojem učestvuje Milorad Dodik, pogotovo nakon njegovog prošlogodišnjeg nacionalističkog divljanja u Memorijalnom parku Garavice. Štaviše, mislim da je dolazak Dodika u Bihać bio potpuno nepotreban budući da nema nikakav legitimitet da predstavlja Srbe sa ovih prostora - navodi Rošić.

Mišljenja je da je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić pogriješio kad se pridružio Dodiku u Bihaću.

- Ne smijemo zaboraviti da je upravo Dodik onaj koji je na naš kanton usmjeravao migrante i onaj koji nije dopustio da Federalna uprava policije učestvuje u zaštiti naših granica na području entiteta RS. Najiskrenije se zalažem za izgradnju Bosne i Hercegovine po mjeri svih naroda, ali neki ljudi nam jednostavno ne mogu biti partneri u tom procesu - kazao je Rošić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nešić: Adekvatno sankcionisati počinice napada na ekipu iz Bijeljine na utakmici u Mostaru

VMBiH - Nije zaprimljen službeni zahtjev za održavanje izvanredne/telefonske sjednice

Hrnjić u posjeti USK-u: Resorno ministarstvo će biti partner u razvoju poljoprivrede

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost