Bosna i Hercegovina     | 11.09.2018. 14:31 |

Izetbegović primio akreditivno pismo ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je akreditivno pismo ambasadora Kraljevine Bahrein za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Moskvi Ahmeda al Saatija.

U uvodnom obraćanju na početku ceremonije prvi akreditovani ambasador Bahreina za Bosnu i Hercegovinu Ahmed al Saati je rekao da će unapređenje ekonomske saradnje i dalje razvijanje bilateralnih odnosa biti prioritet tokom njegovog mandata u Bosni i Hercegovini.

Al Saati je rekao da Bahrein u skorijoj budućnosti planira otvaranje ambasade u Sarajevu, kako bi se stvorili bolji uslovi za jačanje odnosa dviju zemalja u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Sagovornici su se suglasili da su ukupni odnosi Bosne i Hercegovine i Bahreina prijateljski, bez otvorenih pitanja. Istaknuta je spremnost i potreba da ekonomski odnosi počnu pratiti dobre političke odnose dvije zemlje na obostranu korist, čemu bi pomoglo potpisivanje bazičnih sporazuma iz ekonomskog domena. Ukidanje viza za državljane Bahreina značajno je doprinijelo poboljšanju ekonomske saradnje u oblasti investicija i turizma.

Izetbegović je poželio novoimenovanom ambasadoru Bahreina uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Kineski posrednik: Rusija i Ukrajina vjeruju da će se rat završiti pregovorima

Hamas nastavlja raditi na primirju u Gazi uprkos odsustvu izraelskih pregovarača

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu