Bosna i Hercegovina     | 10.09.2018. 15:21 |

Veleposlanik Republike Hrvatske posjetio Graničnu policiju BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. rujna (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Fahrudin Halač i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić u ponedjeljak su u Glavnom uredu primili veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Del Vechija i njegove suradnike Nives Tiganj i Hrvoja Ambreuša.  

Na sastanku se razgovaralo o stanju sigurnosti i aktualnoj situaciji u vezi s ilegalnim migracijama preko teritorija BiH, mjerama koje se poduzimaju u suzbijanju ilegalnih migracija, kao i procedurama GPBiH nakon otkrivanja ilegalnih migranata. 

Tom prilikom direktor Galić kazao je kako ova policijska agencija ulaže znatne napore u cilju osiguravanja uvjeta što efikasnijeg provođenja granične kontrole, kao i nadzoru granice duge oko 1 000 kilometara s Republikom Hrvatskom. Izrazio je zadovoljstvo dobrom suradnjom GPBiH i hrvatske granične policije jer se, kako je kazao, brzo i profesionalno reagira i postupa s migrantima koji pokušavaju ilegalno prijeći granicu.

 - GPBiH od listopada 2017. godine poduzima mjere u skladu s Planom izvanrednog angažiranja policijskih službenika i opreme u zonama odgovornosti jedinica koje su izložene pojačanom migracijskom pritisku, a koji podrazumijeva maksimalno angažiranje raspoloživog ljudstva i materijalno-tehničkih sredstava - izjavio je Galić.

Dodao je kako angažiranje policijskih službenika iz drugih policijskih agencija koji zajedno s policijskim službenicima GPBiH vrše nadzor granice, predstavlja značajan korak u borbi protiv ilegalnih migracija.

Veleposlanik Ivan Del Vechio istaknuo je spremnost za nastavak obostrane suradnje i njezino daljnje unapređenje.

Zaključeno je kako će suradnja između GPBiH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima rada, naročito u razmjeni informacija, sprečavanju ilegalnih migracija te u borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, priopćeno je iz bh. granične policije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu