Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 08.09.2018. 10:19 |

Kineski ministar vanjskih poslova Wang u posjeti Pakistanu

FENA Internet

ISLAMABAD, 8. septembra (FENA) - Državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Kine Wang Yi doputovao je u Pakistan kako bi se sastao sa Shah Mehmood Quareshijem, ministrom vanjskih poslova te zemlje.

Peking je obećao 57 milijardi dolara zajmova Pakistanu, u okviru inicijative "Novi put svile".

Trodnevna posjeta ministra Wanga uslijedila je samo par dana nakon što je održan sastanak između pakistanskog premijera Imrana Khana i američkog državnog sekretara Pompea.

Wang će se sastati sa pakistanskim ministrom vanjskih poslova Shah Mehmood Qureshijem, a pozvat će i premijera Khana i šefa vojske Qamara Javeda Bajwu, prenosi Reuters.

- Dvije strane će razmijeniti stavove o bilateralnim odnosima i međunarodnim i regionalnim pitanjima od obostranog interesa - rekla je glasnogovornica kineskog ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying na konferenciji za novinare u Pekingu.

Pakistan je trenutno u nezavidnoj situaciji, jer mu prijeti ekonomska kriza i vjerojatno će zatražiti pomoć Međunarodnog monetarnog fonda.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Blinken izrazio zabrinutost kineskom podrškom ruskoj vojsci

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Njemačka uhapsila trojicu osumnjičenih za špijunažu s kineskom tajnom službom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu