Bosna i Hercegovina     | 31.08.2018. 11:06 |

Uručene školske torbe i pribor učenicima osnovnih škola (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 31. kolovoza (FENA) – Premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica uručili su u petak u Centru za socijalni rad Mostar školske torbe i pribor učenicima osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

- Za područje grada Mostara osigurano je 360 školskih torbi i pribora učenicima koji ove godine polaze u prvi razred - istaknula je ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

Vlada HNŽ-a odobrila je nabavku tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji, a nakon Mostara torbe i pribor bit će podijeljene i u ostalim općinama HNŽ-a.

Ministar Opsenica kazao je kako su u ovo vrijeme prošle godine najavili početak primjene Zakona o zaštiti obitelji s djecom te da se on se počeo primjenjivati 1. listopada.

- Već nakon osam mjeseci Vlada je donijela odluku o stopostotnom povećanju naknade za nezaposlenu ženu-majku i stopostotnom povećanju pomoći za novorođeno dijete - podsjetio je Opsenica.

Istaknuo je važnost tri projekta i to transformacija dječjeg doma, koji će donijeti sasvim novo svijetlo u okviru najbolje europske i socijalne stečevine prava, zatim aktivnosti u Zakonu o udomiteljstvu koje se odvijaju pod geslom da ni jedno dijete ne odrasta bez obitelji te osnivanje odgojnog centra kojim bi se obuhvatila prevencija maloljetničke delikvencije, problem skitnje i prosjačenja te problem maloljetnih trudnica.

Premijer Herceg ocijenio je kako su školovanje i obrazovanje definitivno veliki izazov i za djecu i za roditelje, te izvor različitih emocija i izvor stresa, posebice za roditelje.

Po njegovim riječima, roditelji su zaokupljeni velikim brigamo kako sve osigurati djeci i stoga ove školske torbe i pribor su bar malo olakšanje tog stresa i pritiska.

- Nije to sve što Vlada čini kako bi svoj djecu u županiji osigurala jednak pristup obrazovanju, kvalitetne nastavne sadržaje koje prenosi stručni, a od jučer i zadovoljniji učitelji, koji su jučer potpisali Kolektivni ugovor i povećali im plaću - istaknuo je Herceg.

Dodao je kako će županijska vlada treću godinu za redom osigurati besplatan prijevoz učenika, a od ove godine u HNŽ-u su novina asistenti u nastavi za djecu s posebnim potrebama.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2103

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1rR0wMcIdmTGTPSM-RoVQyxLi8p2B9BcO?usp=sharing

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel