Najave     | 30.08.2018. 16:44 |

Osnivački sastanak Mreže praktičara/koordinatora iz jedinica lokalne samouprave

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. kolovoza (FENA) - Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Savez opština i gradova Republike Srpske uz potporu Projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", koji je zajednički projekt  Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a provodi ga UNDP u BiH, organizira Osnivački sastanak Mreže praktičara/koordinatora iz jedinica lokalne samouprave za poslove s mjesnim zajednicama u utorak 4. rujna u Sarajevu, u zgradi UN-a, u 11.00 sati.

Mreža praktičara/koordinatora zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave koji se bave poslovima mjesnih zajednica će djelovati kao neformalno konsultativno i savjetodavno tijelo članica Saveza, koje ima za cilj unaprjeđenje primjene regulatornog okvira, stručnog znanja i dobrih praksi u oblasti ostvarivanja funkcija mjesnih zajednica i uopće mjesne samouprave, načina rada, organizovanja i rezultata rada mjesnih zajednica u zadovoljavanju zajedničkih potreba mjesnog stanovništva, unaprjeđenje funkcija i uloge savjeta mjesnih zajednica, planiranja rada i ukupnog razvoja mjesnih zajednica.

Uz razmjenu dobrih praksi i umrežavanje, Mreža će omogućiti članicama Saveza da prioritetna regulatorna i druga pitanja zajednički adresiraju prema višim razinama razinama, stručnoj javnosti kao i međunarodnim organizacijama aktivnim na lokalnoj razini, navodi se u priopćenju Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu