Bosna i Hercegovina     | 30.08.2018. 14:12 |

Na Filozofskom fakultetu održan seminar za profesore njemačkog jezika

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. kolovoza (FENA) - Dvodnevni seminar za profesore njemačkog jezika i različite radionice o programu stručnog usavršavanja za učitelje i nastavnike njemačkoj jezika održan je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Sudionici seminara su kroz predavanja i radionice upoznali nove metode u oblasti podučavanja njemačkog jezika.

Voditeljica seminara, autorica brojnih udžbenika za učenje i podučavanje njemačkog jezika profesorica Dorothee Thommes naglasila je važnost učenja kroz igru, priopćeno je s mostarskog Filozofskog fakulteta.

U okviru plana stručnih usavršavanja Zavoda za školstvo u suradnji s Filozofskim fakultetom SUM-a, održano je stručno usavršavanje za učitelje i nastavnike njemačkog jezika HNŽ-a, kojeg je vodila dr. sc. Magdalena Ramljak.

O praktičnom načinu vrednovanja znanja govorila je dr. sc. Darija Glibić ispred BHDLV (Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine), a radionicu na temu Förderung von Lernerautonomie održala je Angela Bernadić ispred Goethe instituta Bosne i Hercegovine.

- Samo motiviran nastavnik može aktivno sudjelovati u pozitivnim promjenama i poboljšanjima unutar svoje učionice, pa i cjelokupnog društva - kazala je Ramljak.

Po njezinim riječima, kvalitetan odgojno-obrazovni proces moguć je jedino uz educirane i kompetentne nastavnike.

Filozofski fakultet zajedno sa svojim partnerima, Zavodom za školstvo Mostar, Udruženjem nastavnika njemačkog jezika BiH te Goethe institutom i drugim relevantnim institucijama koje su vezane za njemački i njemačko govorno područje, u sljedećem razdoblju planira čitav niz događaja vezanih za njemački jezik.

Organizatori seminara bili su izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva, Hueber Verlag iz Njemačke i Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel