Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 27.08.2018. 20:45 |

Turski ministar - Američke sankcije Ankari mogle bi destabilizirati region

FENA Internet

PARIZ, 27. augusta (FENA) - Američke trgovinske sankcije Turskoj mogle bi destabilizirati region, potaknuti terorizam, kao i izbjegličku krizu, kazao je turski ministar finansija Berat Albayrak u ponedjeljak.

On je istaknuo, nakon susreta sa francuskim kolegom Brunom Le Mairem u Parizu, da Ankara želi bolje odnose sa Evropom nakon nesuglasica sa Washingtonom.

- Ovi koraci, koji su politički motivirani, neće samo uticati na globalni financijski sistem nego i trgovinu kao i regionalnu stabilnost - dodao je Albayrak, prenosi Reuters.

Istaknuo je da će američke sankcije "nažalost pridonijeti haotičnim problemima koji potiču terorizam i izbjegličku krizu".

Odnosi Washingtona i Ankare su se naglo pogoršali zbog nekoliko pitanja, a posebno nakon što je Turska odbila izručenje pastora Andrewa Brunsona, koji je optužen za učestvovanje u pokušaj vojnog udara protiv vlade predsjednika Tayyipa Erdogana od prije dvije godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bosanskohercegovački ministri za obrazovanje u radnoj posjeti u Turskoj

Novozelandski ministar vanjskih poslova Peters: Želimo mir u Gazi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel