Bosna i Hercegovina     | 23.08.2018. 12:30 |

Predsjednik Napretka u Riminiju

FENA Saopćenje

RIMINI, 23. augusta (FENA) - Predsjednik HKD Napredak Franjo Topić sudjeluje na Rimini meetingu, događaju koje svake godine u tom italijanskom gradu organizira pokret Zajedništvo i oslobođenje (Comunione e Liberazione).

- Meeting je veliki kulturalni i društveni događaj za Italiju, ali i za one koji prijateljski i s nadom gledaju vašu zemlju - istakao je Topić.

Topić boravi u Riminiju s delegacijom Kršćanskog radničkog pokreta (Movimento cristiano lavoratori) koji surađuje s  Napretkom.

Predsjednik Napretka susrest će se danas s predstavnicima pokreta Zajedništvo i oslobođenje (Comunione e Liberazione) kako bi utvrdili mogućnosti suradnje na prostoru bivše Jugoslavije, o čemu je već prethodno bilo govora.

- Već jedanaest godina surađujemo s Kršćanskim radničkim pokretom i naš odnos s Italijom je u svrhu dijaloga i mirnog i stabilnog napretka Bosne i Hercegovine - kazao je Topić.

Pred BiH su, kako je rečeno,  oktobarski izbori koji se temelje na etničkim i nacionalističkim podjelama.

Na bavimo se politikom, kaže Topić, ali se bavimo izvanpolitičkim stvarima, animirajući kulturne, društvene i sportske aktivnosti.

Gotovo trideset godina nakon rata na prostoru bivše Jugoslavije, kako se ističe u saopćenju HKD napredak,  potrebno je zaliječiti rane u europskom Jeruzalemu. Zajedničke aktivnosti Kršćanskog radničkog pokreta i HKD Napredak konkretizirane su u izgradnji centra za dijalog na planini Trebević, na mjestu s kojega je Sarajevo držano u opsadi.

- Od mjesta podjela smo načinili mjesto pomirenja, zahvaljujući duhu kojega osjećam i ovdje u Riminiju - istakao je Topić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čestitka HKD Napredak povodom Ramazanskog bajrama

Središnja uprava HKD 'Napredak' donijela Odluku o osnivanju Kluba gospodarstvenika

Čestitka Središnje uprave HKD Napredak prigodom 32. obljetnice HVO-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel