Regija     | 23.08.2018. 09:17 |

Radnici Brodogradilišta '3. maj' i Uljanika nastavili opći štrajk

FENA Agencije

RIJEKA/PULA, 23. kolovoza (FENA) - Radnici riječkoga Brodogradilišta "3. maj" i pulskoga Uljanika, oko 4500 radnika zaposlenih u svih sedam društava Uljanik Grupe, nastavili su opći štrajk koji su počeli u srijedu ujutro jer im još nisu isplaćene plaće za srpanj.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Veljko Todorović rekao je da drugi dan štrajka radnici riječkoga 3. maja za sada nastavljaju u krugu brodogradilišta, a hoće li izaći na ulice, odlučit će Štrajkaški odbor.

Po njegovim riječima, radnici su uznemireni, sve teže podnose iščekivanje plaća, pritisnuti kreditima i drugim obvezama, javila je Hina.

Predstavnici Štrajkaškog odbora u 3. maju razgovarali su u srijedu, tijekom prvoga dana štrajka, s Upravom toga brodogradilišta, ali u razgovoru nisu pronađena rješenja za nastalu situaciju i isplatu plaća, pa je odlučeno da će se štrajk nastaviti.

Radnici Uljanika traže i smjenu Uprave, premda su sindikati u srijedu istaknuli kako u sklopu štrajka ne mogu tražiti smjenu Uprave. Radnici Uljanika su u srijedu, prvoga dana štrajka, izišli na ulice i na gotovo dva sata blokirali promet ispred brodogradilišta. Nakon toga su, uz pratnju policije, i prošetali središtem Pule.

Sindikati i Štrajkaški odbor ponovili su kako pomoć očekuju od hrvatske vlade, resornoga ministarstva i Ministarstva financija.

Radnici 3. maja, kao i radnici cijele Uljanik Grupe, traže isplatu plaća za srpanj, koje su trebale biti isplaćene do 15. kolovoza. U 3. maju traže i nastavak brodograđevne djelatnosti i proizvodnje, odnosno rješavanje sudbine brodogradilišta u kojemu se, iako su brodovi na navozima, ne radi jer nema novca za potreban materijal.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Jandroković uvjeren da će idući tjedan parlamentarna većina biti osigurana

Državljaninu BiH u Zagrebu pronađene veće količine droge, streljivo i novac

HDZ i DP blizu dogovora o novoj hrvatskoj vladi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel