Servisne informacije     | 21.08.2018. 14:06 |

BIHAMK - U gradskim sredinama pojačan promet vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. augusta (FENA) - Frekvencija vozila na putevima u BiH danas je umjerenog inteziteta,  izuzev  gradskih sredina, gdje je pojačan intezitet vozila.

Na onim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac (u blizini BP Rebac), M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-18 Semizovac-Olovo (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg).

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su do 30 minuta. Napominju  vozači da je na GP Bosanski Novi-Dvor zbog izvođenja radova na području Hrvatske, obustavljen saobraćaj.

Zbog vjerskog praznika Kurban-bajrama, večeras do ponoći na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izvještaj EBRD-a - Za politike zelene ekonomije potrebna značajnija podrška među stanovništvom

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel