Bosna i Hercegovina     | 20.08.2018. 10:39 |

Zenica domaćin projekta „Moja kosa tvoja kosa“- nove perike za hrabre mališane

FENA Saopćenje

ZENICA, 20. augusta (FENA) - Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“, u sklopu projekta „Moja kosa tvoja kosa“, 25. augusta u Zenici organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.

Iz ovog udruženja je saopćeno da u Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.

Sve građane Zenice i okoline pozivaju da dođu u SC Džananović, 25. augusta od 12.00 do 18.00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka.

- Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napomenuti da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže). Do sada smo izradili i uručili 23 perike. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu – navode iz Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Projekt „Moja kosa tvoja kosa“ podržala je i Amra Silajdžić-Džeko donirajući svoju kosu i blizu 1.000 donatora iz BiH, regiona i šire.

Projekt Moja kosa, tvoja kosa podržan je i od Vlade Švicarske.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Obilježavanje Zlatnog septembra, mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece

EZ Group iz Busovače pomaže Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel