Bosna i Hercegovina     | 15.08.2018. 14:37 |

Savez RVI paraplegičara FBiH traži mjere za negiranje zločina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. augusta (FENA) - Savez RVI paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine smatra da je krajnje vrijeme da međunarodne institucije, prije svega, jasno odrede mjeru svakome onome ko na bilo kakav način pokušava negirati zločine počinjene nad nedužnim građanima Bosne i Hercegovine.

Taj se Savez oglasio povodom odluke Skupštine Republike Srpske o događajima u i oko Srebrenice u periodu od 10. do 19. jula 1995. godine.

- U ovom slučaju, cijelom svijetu jasno je, da je Srebrenica simbol stradanja Bošnjačkog naroda. Cijeli svijet zna da je entitet RS nastao na genocidu i da je on šta drugo do genocidna tvorevina. Potpuno je jasno i vlastima ovog bh. entiteta koji pokušavaju na sve moguće načine, ako ništa, umanjiti količinu zla koje su počinile politike 90-tih godina. Sličnu politiku ove vlasti negiranjem genocida vode i danas - saopćeno je iz Saveza.

Savez podsjeća je "pametnije i korisnije za sve nas na ovim prostorima, da svi oni koji su na bilo kakav način učestvovali u zločinima, shvate da ponovno vrijeđanje osjećanja žrtava genocida nije dobro, da se neće tolerisati u nedogled i da je to zadnja- crvena linija (ili bi trebala biti) za sve normalne ljude u ovoj državi i svijetu".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nikšić i Lokmić s predstavnicima Saveza RVI paraplegičara o poboljšanju položaja ove populacije

Aganović ponovo izabran za predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH uputio otvoreno pismo visokom predstavniku

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel