Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.08.2018. 19:18 |

Počele pripreme odbojkašica tuzlanske Slobode

FENA

TUZLA, 11. augusta (FENA) – U osjetno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezone, počele su  pripreme odbojkašica tuzlanske Slobode.

Najveća promjena vezana je za imenovanje novog trenera. Tu dužnost u narednoj sezoni obavljat će Armin Dervišević koji je 'prekomandovan' iz muške ekipe Slobode. Njemu u radu pomaže odbojkašica Elma Karabegović.

Ekipu Slobode napustile su Armela Jahić, Amra Isaković i Armina Avdić.

Nove igračice su Dženita Džodžaljević (Kula Gradačac), Amna Dogdibegović (Kakanj), Almina Turkić i Merima Tokić (Smeč, Lukavac).

- Očekujemo dolazak još jedne mlade, ali veoma talentirane, visoke odbojkašice. Od prošle sezone imamo drugi tim, sastavljen od djevojčica iz Tuzle, koje se takmiče u Prvoj federalnoj ligi. Na taj način stiču iskustvo koje će im omogućiti prelazak i lakšu adaptaciju u prvoj ekipi – izjavio je za Fenu trener Dervišeić.

Pripreme ekipe počele su 6. augusta i, po riječima trenera, radi se punom parom kako bi se što prije prešao kondicioni dio priprema.

-Proteklih dana radili smo uglavnom u sali. Od ponedjeljka krećemo s treninzima na stadionu i u teretani. Cilj nam je da igračice što bolje fizički spremimo kako bismo se skoncentrisali na uigravanje ekipe za novu sezonu – zaključio je trener Dervišević.

Unatoč visokim temperaturama, odbojkašice za sada dobro podnose naporne treninge.

U planu je i odigravanje više pripremnih utakmica kako bi ekipa potpuno spremno dočekala prvenstvo u Premijer ligi BiH.  

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Odbojkašice Gacka i odbojkaši Radnika odbranili naslove prvaka BiH

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu