Bosna i Hercegovina     | 07.08.2018. 15:23 |

Ivanić prisustvovao obilјežavanju Dana Gatačke brigade i osveštenju spomenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić prisustvovao je obilјežavanju Dana Gatačke brigade i osveštenju spomenika poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata u Gacku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je, kako se dodaje,  prisustvovao parastosu poginulim borcima u novom hramu Svete Trojice i položio cvijeće na spomenik poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

On je podsjetio da je Hercegovački korpus Vojske Republike Srpske simbol snažnog otpora i borbe za slobodu, a da je Gatačka brigada bila jedna od najbolјih ne samo u tom korpusu već u cijeloj Vojsci Republike Srpske.

- Hercegovci, kao i Krajišnici, uvijek su bili simbol slobode i simbol snage. Zato su stalno dizali ustanke, bune, za slobodu su se borili, jer je sloboda najvrednija - rekao je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Naveo je da je bila potrebna velika snaga borcima Gatačke brigade za držanje velikog prostora i pobjedu.

- Zbog toga vam još jednom veliko hvala. Najveća vrijednost Vojske Republike Srpske je što je spriječila pogrom civila i što je stvorila Republiku Srpsku. Dok Srba ima u BiH, bit će i Republike Srpske. A mi znamo kako ćemo Srpsku čuvati - rekao je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel