Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.08.2018. 16:55 |

Tufekčić: Komisija još nije usuglasila i utvrdila konačni tekst boračkog zakona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Jasenko Tufekčić je u funkciji potpredsjednika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, predsjednika Zakonodavno-pravne komisije Doma naroda i predsjednika Zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u oba doma Parlamenta Federacije BiH saopćio kako odgovorno tvrdi da Komisija za usaglašavanje još uvijek nije usaglasila i utvrdila konačni tekst Zakona o pravima demobilisanim boraca i članova njihovih porodica. 

- Nakon sjednice Komisije za usaglašavanje, koja je održana 30. jula 2018. godine, u nekim medijima su se pojavili natpisi i tvrdnje da je Komisija usaglasila konačni tekst ovog Zakona. Ovim putem želim da demantujem te tvrdnje i natpise kao notorne neistine – ističe Tufekčić u saopćenju za javnost.

Napominje kako tekst koji je objavljen u pojedinima medijima ne predstavlja čak ni radnu verziju koju je Komisija razmatrala na sjednici 30. jula, već se radi o falsifikatu te radne verzije, u koju su dopisani dijelovi teksta o kojima Komisija na sjednici uopšte nije raspravljala. 

-U narednim danima ću sazvati sjednicu Komisije za usaglašavanje kako bi se nastavio proces usaglašavanje konačnog teksta Zakona – najavljuje Tufekčić.  

Upozorava da se, po sličnoj matrici, u pojedinim medijima ovih dana također pojavila radna verzija dokumenta koji je Zakonodavno-pravna komisija Doma naroda Parlamenta Federacije BiH razmatrala na sjednici održanoj 30. jula 2018. godine, a koji se tiče pitanja povlačenja vitalnog nacionalnog interesa od strane predsjedavajuće Dom naroda Lidije Bradare i potpredsjednika Doma naroda Drage Puzigaće.  

- Javnost želim da obavijestim da Zakonodavno-pravna komisija još uvijek nije usvojila taj dokument i da se radi o radnoj verzi koja je dostavljena samo članovima Komisije, koji će iznijeti svoje primjedbe i sugestije, a nakon toga na sjednici Zakonodavno pravne komisije raspraviti i usvojiti konačno mišljenje po ovom pitanju. Tražit ću da se utvrdi odgovornost lica koja su medijima plasirala netačne informacije vezano za oba navedena slučaja – poručuje Tufekčić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Demobilisani borci protestima pred zgradom Vlade BPK-a traže poboljšanje statusa

Federalni delegat Jasenko Tufekčić osuđen na osam mjeseci zatvora

TK - Za demobilisane borce sutra isplata uvećanih egzistencijalnih naknada

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel