Bosna i Hercegovina     | 28.07.2018. 20:11 |

Na Jablaničkom jezeru održan veslački maraton

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - U sklopu manifestacije „Jablaničko ljeto 2018“ danas je  pod pokroviteljstvom Općine Jablanica i u  organizaciji  Omladinskog kluba „Pod istim suncem“, održan je  XIII  Tradicionalni veslački maraton na Jablaničkom jezeru.

Uz prisustvo brojnih poklonika ove manifestacije i gostiju iz političkog, vjerskog i privrednog života općine Jablanica, na otvaranju ove tradicionalne manifestacije na plaži „Vila“ u Ostrošcu općinski načelnik Salem Dedić se  osvrnuo na važnost drvenog čamca za živote ljudi koji žive u selima oko jezera, te na važnost veslačkog maratona za Jablanica i njenu turističku ponudu.

Na  stazi dugoj  4.210 metara od plaže „Vila“ Ostrožac do plaže „Peta“ u Donjem Paprasku takmičilo se 17 posada u   drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara.  Pobjednička posada, Šahinović Smajo i Vođo Ragib, do cilja je stigla za 28 minuta i 57 sekundi. Drugoplasirana posada, Ramo Graho i Nihad Zerem , stigla je 23 sekunde iza pobjednika, dok je trećeplasirana  posada, Husrep Fikret i Mevludin Pozder, na cilj stigla za 30 minuta i 23 sekunde.

Na cilju Veslačkog maratona na plaži “Peta” u Donjem Paprasku, u prisustvu brojnih posmatrača,  općinski načelnik je pobjedničkim posadama uručio medalje, plakete i novčane nagrade u iznosu od 500, 300 i 200 konvertibilnih maraka, nakon čega je nastavljen muzičko-zabavni program.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu