Servisne informacije

Na graničnim prelazima povremeno je pojačan promet vozila

Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, a skreće se pažnja i na moguće sitnije odrone. Preporučuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. 

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

Radovi na redovnom održavanju izvode se danas na dionici M-18 Semizovac –Srednje, zbog čega do 16 sati vozila na mjestima izvođenja radova saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.  

Radovi na deminiranju terena  aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila. 

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na graničnim prelazima  povremeno je pojačan promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) F.F.