Kultura     | 24.07.2018. 11:50 |

Poznata imena članova žirija 16. West Herzegowina Festa

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 24. srpnja (FENA) - Od 26. do 28. srpnja u Širokom Brijegu održavat će se 16. izdanje West Herzegowina Festa, a poznata su i imena članova žirija.

Ove godine glazbeni žiri čine novinar, pisac i glazbeni kritičar Zlatko Gall, glazbeni urednik Samir Čulić, zatim Miljenko Puljić - glazbenik i direktor marketinga Kazališta Komedija, Ivan Galić Ivećko - začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Festa, te glazbeni novinar Hrvoje Horvat.

U filmskom žiriju bit će glumci Nina Violić, Dragan Bjelogrlić, Armin Omerović, Branislav Trifunović, te poznati televizijski "odabirač" Đelo Hadžiselimović.

U književnom dijelu festivala o najboljima će odlučivati pisci Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke i Marijo Glavaš, priopćili su organizatori.

WHFest je u književnom dijelu pripremio i predstavljanje knjige "Naša žena" autorice Tanje Mravak, koje će se održati u petak, 27. srpnja, u 18 sati u hotelu Park, dok će program "Kratka priča o kratkoj priči" biti održan 28. srpnja na istom mjestu s početkom u 18 sati, u sklopu kojega će biti održano druženje autora sa žirijem.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, dok će Levi's nagraditi najbolji styling.

Autor pobjedničke kratke priče osvaja novčanu nagradu od 1.000 maraka, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 maraka HT-Eroneta.

Kao i prethodnih godine, svake festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bendove Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Podsjećamo, ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu do 21 sat.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Obilježena 26. godišnjica smrti Gojka Šuška

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel