FENA.BIZ

Predsjednik Uprave BBI banke i saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz

Saopćenje

Bukvić saudijskom princu prezentirao rad BBI banke i privredne potencijale BiH


Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz, sin kralja Selmana, koji se nalazi na čelu saudijske Komsije za turizam i nacionalnu baštinu, boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom boravka u glavnom gradu BiH susreo se, između ostalog, i sa predsjednikom Uprave BBI banke Amerom Bukvićem.

Na prijemu koji je u čast gosta iz kraljevske porodice organizirao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Bukvić je sinu saudijskog kralja prezentirao rad BBI banke, jedne od najbrže rastućih banka u BiH, a koja posluje u skladu s islamskim principima.

Predsjednik Uprave BBI banke uglednog gosta upoznao je i sa organizacijom Sarajevo Business Foruma (SBF-a), vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, koja svake godine okupi skoro dvije hiljade učesnika iz svijeta, i uputio mu poziv za dolazak na 10., jubilarni SBF-a 2019. godine u Sarajevu. Poziv za dolazak na 10. Sarajevo Business Forum saudijski princ je prihvatio i najavio dolazak u bh. prijestolnicu.

Bukvić je saudijskom princu predstavio i prvi „Sarajevo halal sajam“, koji će se u septembru ove godine održati u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Islamske razvojne banke (IsDB).

Alma Redžepagić
STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
Marketing i komunikacije

Bosna Bank International d.d. Sarajevo
Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 275 221
Fax: +387 33 203 122
Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba
Web: www.bbi.ba
Facebook: www.facebook.com/bbibanka

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.