Bosna i Hercegovina     | 18.07.2018. 14:10 |

U Mostaru predstavljen UN-ov projekt 'Dijalog za budućnost'

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 18. svibnja (FENA) - U sklopu projekta UN-ovog "Dijalog za budućnost", u srijedu su u mostarskoj Gradskoj vijećnici upriličeni Dani otvorenih vrata na kojima su svi zainteresirani građani mogli dobiti više informacija o samom projektu, kao i o javnom pozivu za dostavljanje prijedloga projekata.

Ciljevi projekta "Dijalog za budućnost" su stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promoviranje suživota i poštivanje različitosti; povećavanje sudjelovanja, svijesti i utjecaja mladih u dijalogu o politikama vezanim za pitanja koja utječu na program razvoja i reforme u BiH; osiguravanje da obrazovanje podržava veću društvenu koheziju i da građani i zajednice ostvaruju zajedničke ciljeve u pogledu izgradnje suživota putem kulture, istaknuto je.

U skladu s tim, na službenoj stranici Ujedinjenih naroda (www.un.ba), objavljen je i javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Ovo je jedinstvena prilika za javne institucije (ustanove, organizacije), organizacije civilnog društva, neformalne grupe i pojedince, koji su posvećeni izgradnji mira i promoviranju društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini, da u suradnji s agencijama Ujedinjenih naroda - UNICEF, UNESCO i UNDP, daju svoj doprinos i dobiju podršku za dalji razvoj i promociju pozitivnih društvenih praksi, kazala je koordinatorica zajedničkog projekta UN-a "Dijalog za budućnost" Renata Radeka.

Naglasila je kako kroz spomenuti javni poziv gotovo sve kategorije društva mogu aplicirati na projekte koji moraju biti povezani s ciljevima "Dijaloga za budućnost".

- Tema mora biti u skladu s tim da se, prije svega, etničke skupine u BiH, ali i različite kategorije stanovništva međusobno povezuju - kazala je Radeka, koja je pozvala sve navedene skupine i pojedince koji imaju dobre ideje da pripreme projekte u skladu s općom javnom temom "Dijaloga za budućnost".

Što se tiče same teme, Radeka ističe kako je ona vezana za međusobno povjerenje građana, kao i povećanje njihovog povjerenja prema institucijama, prema osjećaju pravde u društvu i slično.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva Bosne i Hercegovine i generalnog tajnika Ujedinjenih naroda, kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH, pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u suradnji s Predsjedništvom BiH, razvio je projekt "Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u Bosni i Hercegovini" koji su zajednički provodile agencije UNESCO, UNICEF i UNDP.

Dokumentacija o Javnom pozivu može se preuzeti na službenoj stranici Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini www.un.ba ili putem email-a: registry.ba@undp.org, a rok za podnošenje prijava je 31. kolovoza 2018. godine u 14 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel