Najave     | 18.07.2018. 08:02 |

Tuzla - Potpisivanje ugovora u cilju zapošljavanja boračke populacije

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. jula (FENA) - Nakon što je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona okončalo projekt dodjele bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu samozapošljavanja i zapošljavanja branilaca i članova njihove porodice, potpisivanje ugovora sa kandidatima planirano je za danas u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Kandidati koji se nalaze na rang listama, u skladu s odredbama Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice, obavezni su potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za samozapošljavanje/zapošljavanje.

Iz Ministarstva za boračka pitanja napominju da svi kandidati prilagode vrijeme i obavezno prisustvuju potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava u svrhu osiguravanja povoljnijih uslova za samozapošljavanje/zapošljavanje branilaca i članova njihove porodice, radi operacionalizacije planiranih sredstava, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada ZDK doznačila sredstva za isplatu druge rate boračkih stipendija

Zapošljavanje svih ljekara sa Zavoda za zapošljavanje TK

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije