Najave     | 17.07.2018. 17:47 |

U Travnik sutra info dan 'EU programi – od ideje do cilja'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 17. srpnja (FENA) - Programe Europske unije "Kreativna Europa", "Europa za građane" i "Horizont 2020", u Travniku će sutra predstaviti EU info centar u BiH, zajedno sa mrežom EU info ureda u Mostaru, Banja Luci i Brčkom.

Info dani o EU programima imaju za cilj predstavljanje različitih mogućnosti za kandidiranje projekata na otvorene pozive za ustanove i organizacije kulture u BiH.

Info dan je posvećen predstavnicima ustanova, organizacija ili poduzeća u oblasti kulture, kulturno-umjetničkim društvima, organizacijama civilnog društva i poduzećima koja se bave obrazovnim, znanstvenim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umjetnicima.

Sudionike prezentacije "EU programi – od ideje do cilja" će, o osnovama, ciljevima i prioritetima programa, tehničkim karakteristikama poziva, te načinima preispitivanja vlastitih ideja informirati šef Deska Kreativne Europe Banja Luka Zoran Galić i Dalibor Drljača, iz Europrojekta centar (EUPC).

Program "Kreativna Europa" namijenjen je jačanju i razvoju kulturnog, kreativnog i audiovizualnog sektora, a sastoji se od dva potprograma "Mediji" i "Kultura".

"Europa za građane" je program EU čiji je cilj promocija koncepta aktivnog europskog građanstva i pružanje podrške uključivanju građana u procese europskih integracija, dok je "Horizont 2020" najveći EU program za istraživanje i inovacije koji ima proračun od gotovo 80 milijardi eura, za period od 2014. do 2020. godine.

Info dan "EU programi – od ideje do cilja" bit će održan u 15 sati u prostorijama Centra za edukaciju mladih u Travniku, dok su izjave za novinare predviđene u 17.30 sati.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Srbiji raste prorusko raspoloženje, a pada podrška članstvu u EU - istraživanje

DEI - Počele pripreme za prvu fazu pregovora o pristupanju - screening

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel