Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

Saopćenje

Na Kolegiju Skupštine KS koalicija SDA-SBB pokušala s dnevnog reda sjednice skinuti izvještaje o finansijskom poslovanju i radu javnih preduzeća i ustanova.

Upozoreni na zakone i poslovnike koji ih u tom onemogućavaju, dva puta su prekidali sjednicu Kolegija, te je i dalje upitno održavanje sjednice 25. jula. Vladajuća koalicija tako prikrivanjem izvještaja skriva loš rad svojih kadrova na čelu spornih institucija. Ako se izvještaji ne bi usvojili, izgubili bi pozicije.

S druge strane, turbulentni odnosi unutar koalicije otvaraju prostor za neodržavanje svih sjednica do formiranja nove vlasti, a to je najmanje pet mjeseci, što će građane koštati milione maraka jer, bez obzira na to, zastupnici i Vlada KS nastavit će uredno primati plaće.

Mi ćemo vršiti pritisak da se sjednica održi do kraja mjeseca.

Tim povodom će SDP i NS danas, 17.07.2018. u 13:00 sati u zgradi Skupštine Kantona Sarajevo, 1. sprat, ispred sale 100, održati zajedničku konferenciju za medije gdje ćemo iznijeti naš plan koji vodi razrješenju nastale situacije.

Na press konferenciji će se obratiti zastupnik Naše stranke  Edin Forto i zastupnica SDP-a Segmedina Srna Bajramović. Pozivamo vas da medijski popratite ovaj događaj.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.