Bosna i Hercegovina     | 13.07.2018. 10:51 |

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH osudio napade na policajce

FENA Saopćenje

BRČKO, 13. srpnja (FENA) - Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH osudio je napade na policijske službenike prilikom obavljanja poslova sigurnosti koji su se dogodili 7. i 12. srpnja.

Kolegij Vlade osudio je i ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja 5. lipnja i 8. srpnja ove godine na više prometnih znakova i autobusnom stajalištu na cestovnoj komunikaciji Donji Rahić – Poljaci i cestovnoj komunikaciji Ulice – Donji Rahić, kojima je, kako se navodi, iskazan govor mržnje i upućene poruke nesvojstvene za tu lokalnu zajednicu i vrijednosti koje se poštuju.

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH u petak je razmatrao informaciju Policije Brčko distrikta BiH o nekoliko događaja na području Distrikta tijekom srpnja ove godine, koji po svom sadržaju i eventualnim posljedicama ukazuju na tendenciju urušavanja dostignute razine međunacionalne tolerancije i grubo nepoštovanje institucija sustava manifestirano napadima na policijske službenike tijekom izvršavanja poslova sigurnosti, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Kolegij Vlade pruža punu potporu Policiji Brčko distrikta BiH i drugim nadležnim institucijama da učinkovito rasvijetle ove događaje, identificiraju izvršitelje i prema njima poduzmu potrebne mjere i radnje u smislu utvrđivanja njihove odgovornosti i procesuiranja.

Zatraženo je aktivno uključivanje šire društvene zajednice i poduzimanje učinkovitih preventivnih mjera s ciljem sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, jačanja svijesti o njihovim negativnim kontekstima i jačanja otpornosti zajednice na sva nezakonita djelovanja i namjere narušavanja temeljnih vrijednosti Distrikta, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Delegacija KS na obilježavanju 32. godišnjice postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Obilježena 32. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo

Konjičanin uhićen zbog krivotvorenja novca

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli