Bosna i Hercegovina     | 12.07.2018. 15:40 |

Mostarski imam ponovo na meti vandala

FENA Nina Maslo

MOSTAR, 12. jula (FENA) - Tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum nepoznati počinioci opljačkali su stan mostarskog imama Harisa efendije Pobrića i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Prema navodima iz Medžlisa IZ-a Mostar, imam je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22:45 sati te zatekao ispreturane stvari.

Ukraden mu je televizor, mobitel i dječija kolica, a još uvijek nije u mogućnosti da utvrdi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji.

 - Zgrožen sam jer ovo je već četvrti put da mi pljačkaju stan i ne znam kako dalje živjeti u njemu. Osjećam se kao zatvorenik jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati - kazao je imam.

 Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji koja, kako navodi, nikada nije rasvijetlila slučaj.

 - Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi bar neko uputi izvinjenje što je to tako čini mi se bilo bi mi lakše - kaže efendija Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.

U Medžlisu IZ-a Mostar suzdržali su se od komentara izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinitelje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Medžlis IZ-a Mostar uputio zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti za IC 'Mevlana'

MIZ Mostar predstavio projekt Interkulturnog centra 'Mevlana'

MIZ Mostar reagirao na izjave mostarskog gradonačelnika

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel