Bosna i Hercegovina     | 09.07.2018. 18:56 |

Crnadak na Plenarnom sastanku u okviru Samita o zapadnom Balkanu

FENA Saopćenje

SARAJEVO/LONDON, 9. jula (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je danas na Plenarnom sastanku ministara inostranih poslova u okviru Samita o zapadnom Balkanu koji se održava u Londonu.

Nakon ostavke državnog sekretara za vanjske poslove i poslove Commonwealtha Velike Britanije Borisa Džonsona domaćin sastanka bio je ministar za Evropu i Ameriku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Alan Dankan.

Tokom obraćanja ministar Crnadak je naglasio da je važno da su pitanje mladih i borba protiv korupcije među glavnim temama Samita u Londonu, jer su to pitanja koja su među najznačajnijim za BiH i za nastavak reformi.

Ministar Crnadak je izrazio nadu da će Samit u Londonu potvrditi opredjeljenje Evropske unije da nastavi sa proširenjem na zapadni Balkan, te je pozdravio najavljenu dodatnu finansijsku podršku za region od Evropske komisije i Velike Britanije.

 Tokom sastanka ministri su razgovarali i o drugim sigurnosim temama, poput borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i pitanja migracija, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ukrajinski ministar poljoprivrede pušten iz pritvora uz kauciju dok se čeka istraga optužbi

Predstavnice civilnih organizacija Ukrajine doputovale u BiH kako bi se uputile u proces traženja nestalih

Čelnici EU-a okupit će se na samitu o gospodarskim temama i geopolitičkim pitanjima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel