Servisne informacije     | 04.07.2018. 07:16 |

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) i M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjesu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Crnoj Gori, od 09.00 do 13.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izvještaj EBRD-a - Za politike zelene ekonomije potrebna značajnija podrška među stanovništvom

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu