Bosna i Hercegovina     | 03.07.2018. 15:07 |

Jusić, Tonning i Henriksen o saradnji MO i OSBiH sa NATO-štabom u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Zamjenik ministrice obrane BiH za politiku i planove Sead Jusić primio je danas zamjenika zapovjednika Stožera NATO-a  u Sarajevu kapetana bojnog broda Helgea Tonninga i njegovog nasljednika brigadira zračnih snaga Martena Henriksena s kojima je razgovarao o dosadašnjoj uspješnoj suradnji MO i OSBiH sa Stožerom NATO-a u Sarajevu.    

Razgovaralo se o trenutačnim aktivnostima Ministarstva obrane BiH kao što su izgradnja integriteta, unaprjeđenje sustava javnih nabavki, proces uknjižbe  perspektivne vojne imovine što je ujedno i jedan od uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) u čemu  Stožer NATO-a u Sarajevu  pruža potporu MO i OSBiH.

Zamjenik  zapovjednika Stožera NATO-a u Sarajevu Tonningen je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo  boravkom i radom u našoj zemlji, te se  zahvalio zamjeniku na prijemu i uspješnoj suradnji.

Zamjenik ministra Jusić se zahvalio kapetanu Tonningu za potporu koju Stožer NATO-a u Sarajevu i Kraljevina Norveška pružaju  Ministarstvu obrane BiH na putu ka  euroatlantskim integracijama, te mu poželio uspjeh u nastavku karijere, a njegovom zamjeniku ugodan i uspješan trogodišnji mandat, saopćeno je iz MOBiH-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem, katolička zajednica upola manja

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu