Sport     | 29.06.2018. 21:28 |

Ubjedljiva prednost Francuza nakon prvih 20 minuta meča u Tuzli

FENA Haris Dedović

TUZLA, 29. juna (FENA) - Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine gubi od Francuske sa 22:44 nakon prvog poluvremena kvalifikacijske utakmice za SP u Tuzli.

Reprezentacija BiH, desetkovana zbog odsustva velikog broja standardnih reprezentativaca, u prvom poluvremenu nije mogla pružiti značajniji otpor snažnijoj francuskoj selekciji, koja je dominirala u svim segmentima igre.

Francuzi, koji nakon četiri kola imaju maksimalan učinak, od početka su nametnuli svoj tempo mada su i reprezentativci BiH u nekoliko navrata lijepim akcijama uspjeli prevariti francuske odbrambene igrače i "laganim" poenima izmamili aplauze navijača.

Ipak, izrabranici selektora Duška Vujoševića nisu imali mnogo rješenja u napadu protiv stamene odbrane francuskog tima. Francuzi su tako iz minute u minutu povećavali prednost koja je već u prvoj četvrtini bila veća od deset poena.

I u nastavku su gosti nastavili s dominacijom i do poluvremena ostigli prednost od 22 poena te praktično riješili pitanje pobjednika.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH su Gegić sa šest i Durmo s pet poena, a kod Francuza Fournier s osam te Batum i De Colo sa po sedam poena.

Veliki značaj za reprezentaciju BiH ima i utakmica između Belgije i Rusije u Antwerpu u kojoj nakon prvih 20 minuta vodi Belgija sa 47:45. U slučaju pobjede Rusije reprezentacija BiH će osigurati plasman u narednu rundu kvalifikacija, bez obzira na ishod večerašnjeg meča i nedjeljnog gostovanja u Belgiji. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu