Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 27.06.2018. 11:00 |

Preminuo Đuro Koncul, bivši košarkaš i trener

FENA

TUZLA, 27. juna (FENA) - U Tuzli je jučer u 75. godini umro Đuro Koncul, bivši košarkaš tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne, kasnije trener Slobode.

Nosio je dres najprije Bosne, a zatime Slobode, u generaciji Klimentića, Biberovića, Karanovića, Porobića, Markovića, Sejranića, Delibašića, Berbića i drugih igrača, koje je trenirao Anto Ramljak.

Sedamdesetih godina, kada je prestao igrati, Koncul se posvetio trenerskom pozivu. Odnjegovao je generacije košarkaša od kojih je nekolicina bila u timu Vlade Đurovića, a  koji  početkom osamdesetih godina ulazi u Prvu ligu tadašnje Jugoslavije.

Koncul je 1966. godine proglašen sportistom Tuzle i to je prvi put do tada da se jedan košarkaš našao na vrhu liste najboljih sportista grada.

Posljednji ispraćaj Đure Koncula obavit će se u petak, 29. jun, u 14 sati, ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a bit će sahranjen na Katoličkom groblju Borić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Preminuo Milutin Stojčević, dugogodišnji fotoreporter 'Slobodne Bosne'

Preminuo pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran

Preminuo general i vojni pilot Salko Begić

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel