Bosna i Hercegovina     | 25.06.2018. 17:07 |

VMBiH - Javni konkursi za dodjelu grantova za kulturu, sport, inovatorstvo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je šest odluka kojima se utvrđuju kriteriji za dodjelu grant sredstava Ministarstva civilnih poslova u 2018. godini za projekte u oblastima kulture, sporta, inovatorstva, podrške pripremi projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020, kao i za sufinansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti prevencije HIV-a i tuberkuloze u BiH.

Riječ je o odlukama o utvrđivanju kriterija za dodjelu sredstava iz tekućih grantova „Međunarodna kulturna saradnja“, ukupno 390.000 KM; „Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini“, ukupno 3.097.000 KM; „Podrška tehničkoj kulturi i inovatorstvu u Bosni i Hercegovini“, ukupno 117.000 KM; „Sufinansiranje sportskih manifestacija“, ukupno 1.352.000 KM; „Programi za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020“, ukupno 444.000 KM te 50.000 KM za „Sufinansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti prevencije HIV-a i tuberkuloze u BiH“.

Ministarstvo civilnih poslova će, putem javnog konkursa, objaviti postupak i način dodjele sredstava namijenjenih za svaki pojedinačni grant, a obavještenje o konkursu će biti objavljeno u tri dnevna lista u BiH i na web-stranici ovog ministarstva, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu