Regija     | 25.06.2018. 15:03 |

Butković: Kreću radovi na Pelješkom mostu

FENA Internet

ZAGREB, 25. lipnja (FENA) - Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković najavio je u ponedjeljak da se prvi radovi na izgradnji Pelješkog mosta mogu očekivati sredinom sljedećeg mjeseca.

Potpisan je ugovor i osigurana su sredstva, to je prva faza, rekao je Butković u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija.

Pelješki mosta gradit će kineski konzorcij, predvođen tvrtkom China Road and Bridge Corporation, s kojim su Hrvatske ceste u travnju potpisale ugovor vrijedan dvije milijarde kuna (oko 276 milijuna eura).

Govoreći o stanju u Hrvatskim željeznicama, Butković je napomenuo da će glavnina investicija u prometnom sektoru ići u željeznice, objavio je HRT.

"Sljedeće godine raspisujemo, to je psihološki najbitniji projekt da krećemo s prugom od Zagreba prema Rijeci. Hrvatski Leskovac-Karlovac prva je dionica, projekt vrijedan 300 milijuna eura ide iduće godine. A u kolovozu ove godine kreće se s nastavkom na dionici Koprivnica - Križevci - mađarska granica. Sredstva, preko 300 milijuna eura za to su osigurana još prije dvije godine", rekao je ministar Butković, prenosi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

Hrvatska: Okučani obilježili 29. obljetnicu Bljeska i oslobađanja zapadne Slavonije

Plenković: Nema ništa novo u pregovorima s DP-om

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel